Pohjois-Pohjanmaan Löytötavarapalvelut Oy on vuonna 2010 perustettu yritys, jolle Aluehallintovirasto on myöntänyt luvan löytötavaratoimiston pitämiseen Oulussa, toimialueena Pohjois-Pohjanmaan maakunta.

Kun yritys, yhteisö tai laitos (kumppani) päättää antaa löytötavara-asiansa Pohjois-Pohjanmaan Löytötavarapalvelut Oy:n  hoidettavaksi, tehdään toimeksiantosopimus, jossa Pohjois-Pohjanmaan Löytötavarapalvelut Oy sitoutuu hoitamaan kyseisen kumppanin laitoslöydöt löytötavaralain- ja asetuksen sekä lupaehtojen vaatimalla tavalla.

Tavoitteemme on helpottaa kuluttajan sekä yritysten, laitosten ja yhteisöjen välistä löytötavaroidenhallintaa. Lisäksi kumppanin oman henkilökunnan työtaakka helpottuu, kun kaikki löytötavaratiedustelut voi ohjata suoraan siitä vastaavalle yritykselle.

Yksityisen löytötavaratoimiston toiminta perustuu löytötavaralain 2 luvun 5 §:ssä määriteltyjen laitoslöytöjen hoitamiseen yhteistyöyritysten ja -yhteisöjen puolesta. Laitoslöydöllä tarkoitetaan tavaraa, joka löydetään laitoksesta esimerkiksi julkisesta liikennevälineestä, liikehuoneistosta, teatterista, ravintolasta tai hotellista. Kadulta löydetty tavara ei ole laitoslöytö ja se on aina vietävä poliisin löytötavaratoimistoon.

Jos löytötavaralain 5 §:ssä mainitulla yrityksellä (laitoksella) ei ole löytötavaratoimistoa, on yrityksen toimitettava löytötavarat poliisille. Arvokkaammista löytötavaroista olisi yrityksen / laitoksen / yhteisön ilmoitettava tavaran omistajalle, jos omistaja on selvitettävissä.

Toimipisteemme sijaitsee Raksilassa.  

Huom! Käynti Salen pääovista parkkipaikan puolelta, ei lastauslaitureilta Tehtaankadun puolelta.

(Raksilan marketit/ Salen rakennuksen 2. kerros. Entinen Euro/Ekamarket)

Tehtaankatu 1, Oulu

Olemme avoinna Ma-Pe 12-17 ja La 11-15